torstai 19. maaliskuuta 2009

Muistoja vuosien takaa...

Eipä taideta enää koulussa tehdä tälläisiä "merkkauspistokirjoja" mitä v.64 oppikoulun ensimmäisellä luokalla tein.Pitäisköhän laulaa että..."voi niitä aikoja.voi niitä aikoja"........

Kun viime viikolla tein perusteellista siivousta vaatehuoneessa,niin monta muistoa putkahti sieltä esille.Yksi rakkaimmista muitoista on omalta kouluajalta n.47 vuoden takaa,kolmallella luokalla käsityötunnilla tehty "vihannestaulu".Muistan kuin eilisen päivän, kun sitä tein.Käsityöt oli musiikin lisäksi yksi lempiaineista ja sen huomasi kyllä numerossa, 9-10 oli aina todistuksessa.Käsitöiden teko oli niin helppoa,että oli yksi hujaus kun työt oli valmiina.Opettaja ei meinannut keksiä minulle niin paljon tekemistä kuin olisin jaksanut tehdä.Niinpä jouduin opettamaan hyvin usein muita.Olin siitä hyvin ylpeä.
.......mutta,mutta.....
Kuinka ollakkaan löysin myös oppikoulussa toisella luokalla aloittamani "revinnäis"liinan,joka kuinkas ollakaan .....on VIELÄKIN... kesken.Noin 22cm puuttuu reunakoristetta.Aloitin työn juuri kesäloman kynnyksellä
enkän saanut sitä valmiiksi kun kesäloma alkoi. Oli tarkoitus tehdä se valmiiksi kesällä kotona.Mutta näin se on vain jäänyt.Ja kertaakaan ei ole liina saanut olla pöydällä.
Pitäisiköhän ottaa "härkää"sarvista kiinni ja LUVATA tässä todistajien(TE)läsnäollessa,että teen työn loppuu.Olisihan se häpeä,kun perintönä lapseni saisivat keskeneräisen liinan ja kaikenkukkuraksi... TIEDÄN... ettei sitä lapset tekisi valmiiksi.

Siis LUPAUS
annettu,ei kun työhön käsiksi.
...Mutta ei vielä tänään,kun ulkona on liian hyvä ilma tuhlattavaksi sisällä istumiseen:)

Tuija.

2 kommenttia:

"Kantriina" kirjoitti...

Mukavia muistoja löysit siivouksen lomassa... silloin sitä aina istahtaa alas ja unohtaa sen mitä oli tekemässä :D Näin siis miulla!

Älä huoli keskeneräisestä liinasta... miulla on varmaan kaikki kouluaikaiset käsityöt kaapissa keskeneräisenä :D
Mutta noin juhlallinen lupaus on melkein pakko pitää, joten kuvia valmiista liinasta odotellessa ;)

Mukavaa viikonloppua!
-Kantriina-

Lennu kirjoitti...

Huomenta!
Minulla tuli mieleeni oma essu jonka olen tehnyt varmaankin 3 tai 4 luokalla, se on tallessa ja tehtykin loppuun saakka valmiiksi.
Sitä joskus katselen ja ihastelen kätteni työtä, en enää viitsisi tehdä pienen pieniä pistoja. Taidettahan sekin on vaikka keskeneräinen, on nääs uniikki, hih.
Mukavaa viikonloppua toivotteleepi Lennu