keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Tiedän paikan armahan....


Aamulenkillä ollessani piti jo pellonpientareita koluta ja kerätä noita kukkasia.Sainpas minäkin tehtyä niin...iiihanan... kukkakranssin.Muutama vaaleanpunainen siankarsämön kukinto ojakärsämön seassa.HERKKÄÄ.....Jatkan tuota otsikko laulua...."rauhallisen ihanan.Siell´on olo onnekas,elo tyyni suojakas.
Sepä koti kulta on,koti kallis verraton.Eipä paikkaa olekaa,kodin vertaa ollenkaan".

Kuinka moni teistä osaa kouluajoita tutun laulun"KOTINI".Mitenkä noihin sanoihin kiteytyykään ihan kaikki mitä omasta kodistaan voi sanoa.Se on meille jokaiselle juuri se oma rakas paikka,jonka jokainen tekee juuri sellaiseksi kuin itse haluaa ja missä itse viihtyy.Se kätkee sisäänsä niin ilot kuin surutkin.Se on pakopaikka kovan maailman kiireilta ja kolhuilta.Siellä sinua rakastetaa juuri sellaisena kuin olet.Minä viihdyn kyllä omassani,vaikka se onkin jatkuvan muutoksen kohteena ja sisustuksen innoittajana.Niin,onkohan sitä ollut puhetta,että minun kotini on Lehmon kylän entinen posti.Lehmo on Kontiolahden kunnassa 6km Joensuun keskustasta.....näin maantieteellisesti..Ja Kontiolahtihan tunnetaan ampumahiihtostadionista.Tuossa ikkunan kohdalla oli ovi postitoimistoon,ja siinä oli sellainen lasinen tuulikaappi.Minä muutin postille vuonna 1988,heinäkuun 13pv.Vähän piti tehdä remppaa,että sai tilasta mieleisen.Esim.sauna ja pesutilat ja keittiö kokonaan.Oli vain keittikomero ja wc .Tuo postisali oli niin iso,että siitä sai lohkastua pesutiloille osan.Olohuoneelle jäi silti vielä 29 neliöö tilaa,muut kaksi makuuhuonetta ja keittiö ovatkin sitten pienempiä.Yhteensä 93 neliöö.Hyvin nyt kahestaan sovitaan.Nyt mennään jo toista ISOMPAA remppakierrösta.Keittiö ja pesutilat uusittu.Kyllä mulla verhotkin on...sellaiset läpikuultavat ja vain toisella puolella ikkunaa,yleensä vasemmalla,joka huoneessa.En tiedä mistä se on lähtenyt,mutta tykkään pitää vain toisella puolella verhoa.

Ikkuna kuvat aina valottuu,kun puh.kameralla vain näitä otan.
Minä poistun omasta kodistani vähäksi aikaa ja lähden pidennetylle viikonlopulle Helsinkiin.
Vetäse hihasta,jos satut näkemään.


Aurinkoa viikonloppuunne:))

6 kommenttia:

malla kirjoitti...

näyttää kyllä mukavan kodikkaalle!ja tuo ovi on ihanan patinoitunu<3
koti on kyllä ehottomasti se paras ja mieluisin paikka:)
oletko käynyt joensuussa sellaisessa paikassa kuin,valkoinen tila? minä en oo siellä käyny, mutta sen pitäjän tunnen(kerran olen hänet tavannut) mutta hän on blogini lukija..ja eilen sain hänen liikkeestään ihania tuliaisia eräältä toiselta joensuulaiselta ystävältäni:)
tuli vain mieleeni tällainen asia kun joensuun mainitsit.

Tytti kirjoitti...

Siis niiin ihana kranssi,itse keräsin myös siankärsämöitä kun olin pyörälenkillä.

PikkuBertta kirjoitti...

Malla:kiitti kommentista.Kyllä minä olen valkoisessa tilassa käynyt,useastikin.Ihana paikka,löytyy vaikka mitä kivaa.Jo pelkkää katseltavaa aivan hirveästi.Tulehan käymää,niin tavataan.

Marge kirjoitti...

Todella kaunis kranssi!! Ja kaunis ovi!! Kotisi on kodikas! Juuri noin se menee kuin laulu sanoo...:)
Mielenkiintoinen talohistoria sinullakin!
Oikein antoisaaa Helsingin matkaa!!:))

Bullukat kirjoitti...

Koti on maailman paras paikka. Niin mukavaa kun reissussa on olla, niin aina kotiinpaluuta odottaa. Eikä missään nuku niin hyvin kuin omassa sängyssä.

Kauniiksi olet oman kotisi laittanut.

Sisustus Sievä kirjoitti...

Meidänkin koti on Leväsen vanha postitalo ensin oli posti yläkerrassa. Voi mummo parkoja jotka sinne kipusi, sitten se oli nykyisessä ruokahuoneessa ja 70-luvulla se siirty rumaan ulkorakennukseen.Joka on nyt verstas