sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Pyykinkuivatus ongelmia....

Kyllä nämä talvi ajat ovat sitten kauheita
pyykin kuivatuksen kannalta.
Kun omistaa sellaisen asunnon,
jossa ei ole kunnolliselle pyykinkuivatukselle tilaa,eikä edes kuivauskaapille,
tai rummulle tilaa,
niin on keksittävä kaukenlaisia vippaskonsteja,
että saa pyykkinsä kuivamaan.
Ja mie inhoan pyykinkuivaustelineitä huonetiloissa.
(...mut oisko se sittenkin parempi..)

Meillä esim.Ikean teräshyylly toimittaa pesuhuoneessa
pyykinkuivatustelineen virkaa.
Myös muutama oskarinoksa on viritetty
pienempien pyykkien kuivatukseen.


Toinen hyvä paikka on pyyheteline,
sekin pesuhuone/wc/saunatilassa.Ja kolmas paikka saunan lauteiden alle viritetty harjanvarsi.
(ja joskus myös saunanlauteet,
ne kun saa nostettua ylös)
Mutta entäs sitten se pesulle meno.
Kerää aina kosteat pyykit pois,
ja levittele sitten uudelleen .huh,huh...
Onneksi on huippuimuri,
joka vetää liian kosteuden pois
ettei synny koskeusvaurioita.

Jos olisin suunnittelemassa nyt itselleni taloa,
niin ehdoton edellytys olisi kunnollinen PYYKINKUIVAUS HUONE.
Sellainen,johon sais pesukoneen ja silityksen samoihin tiloihin.
Ainakin 10 m2.
Sellainen, joita on vieläkin vanhoissa kerrostaloissa.
Oikea pyykkitupa.

Yhden ainoan kunnollisen pyykinkuivaus tilan olen nähnyt
"sisustuskärpäsen blogissa"
Aivan ihana,
jos nyt pyykinkuivaus tilasta voi niin sanoa.
Käyppäs kurkkaamassa.

Onnellisia ne ,joilla homma hoituu.

Onneksi on kesä tulossa,
että pyykit saa ulos kuivumaan.

Lopuksi heitänkin kysymyksen.

Miten teillä hoidetaan pyykinkuivatus talvella.
...anna mulle vinkkejä...

...........................................


11 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Minulla kuivausrumpu ja teline jossa kuivaan pyykit. Mutta meillä onkin iso veski johon teline hyvin mahtuu...

Anonyymi kirjoitti...

Jos mahdollista laittaisin sellaiset tangot, kun siellä sisustuskärpäsen blogissa. Välit tosin tekisin väljemmiksi, jotta pyykki kuivuisi nopeammin.

Tuosta ei saanut kunnollista kuvaa, että minkälainen pesuhuone/wc/saunatila teillä on. Yksi vaihtoehto olisi ostaa pieni kuivausteline tai sitten virittää pyykkinarua seinästä toiseen? Itselläni on kummatkin ja pyykki kuivuu nopeasti, kun wc on niin lämmin. Pyykkinaru on laudalla olevien naulojen varassa päästä toiseen. Niin ja pikkupyykki (sukat, alusvaatteet) kuivaa pienellä klipsi pyykkitelineellä, joka roikkuu koukulla pyykkinaruista.

LeenaJohanna kirjoitti...

Ongelma tuo pyykinkuivaus on täälläkin. Mulla on kodinhoitohuoneessa semmonen pyöreä hökötys roikkuu katosta jossa on nipistimiä . Siinä kuivatan pikkupyykin (kalsarit , sukat) Henkareihin laittelen paidat , housut ja roikkumaan sitten vaan. Telineeseen laitan pyyhkeet , tyynyliinat. Lakanat kuivatan ulkona niin kesällä kun talvellakin. Nyt kun on ollut kovat pakkaset niin lakanat saa yllättävän äkkiä kuivaksi ulkona. Ja mikä ihana tuoksu.

Ainosofia kirjoitti...

Niin - kyllä kesällä on helpompaa kaikki :)

Meillä on kuivauskaappi,jossa en pidä kuin harvoin kuivatusta päällä.
Pyykinkuivausteline on minusta oivallinen vempain. Ei haittaa jos se vaikka takkahuoneessa hoitaa hommansa :)

Sirkka kirjoitti...

kertakäyttövaatteet ja lakanat!D ei vainekaan...meillä on kuivauskaappi, kolo oli siinä valmiina, harvemmin pidän sitä edes päällä, hyvin kuivuvat yön aikana!

Vuokko kirjoitti...

Meille laitettiin kuivausrumpu pari vuotta sitten. Ilman sitä en pärjäisi,sillä pyykkiä tulee noin 2 koneellista päivässä.Pesen vielä 7 kilon koneella,joten voit arvella,että tilaa vie niiden kuivatus.Rumpuun ne,mitkä sen kuivatuksen kestää.Loput virittelen kolmikerroksiseen taittuvaan telineeseen. Hyvä lisä on pesuhuoneen ja saunan ovien päälliset ja paitapuserot yms. hengareihin.Kyllähän se tympii joka ikinen päivä,kun pyykkirumba ei koskaan tunnu vähenevän. Ainaista liputusta...

Arja kirjoitti...

Mullakin kuivausrumpu ja ne mitä ei rumpuun saa panna on lauteilla tai hengareissa :-) Kesälläkään en paljon ulkona kuivata siitepölyallergian vuoksi.

Olivieno kirjoitti...

Olipa hyvä kun laitoit tästä postauksen! Meillä on sama -tai kuvista päätellen pahempi ongelma. Käymme saunassa harvoin ja se onkin meillä aina täynnä pyykkiä. Harkitsen sen kolmikerroksisen telineen ostoa, oliskohan se kätevämpi kuin meidän kolmiosainen taipuva teline...

Taikku kirjoitti...

Arvelehan kun meillä on 6 henkinen perhe ja koko talossa neliöitä reilu 90! Siinä on pyykit läjässä jatkuvasti. Vaikka onhan miulla kuivausrumpu, ja sitä en enää pois antaisikaan, niin kaikkea ei siinä voi kuivata.Jos joskus saisi uuden talon niin halauan ehdottomasti yhden huoneen (ihan erillisen) pyykkien käsittelyyn. Ei missään kylppärissä enää kuivaustelineitä sen jälkeen...mutta unelmoidahan saa :) Mukavaa viikkoa! t. Taikku

Nina kirjoitti...

Pyykinkuivatus on kyllä oma rumbansa. Mulla kuivuu telineessä, jota kuskailen milloin minnekin, pääasiassa se saa olla kodinhoitohuoneessa. Onneksi on niin tehokaslinkoinen pesukone, niin pyykit kuivuvat puolessa päivässä.

Heli kirjoitti...

Tässä hyvä idea, jos vain tilaa on.. laita kattoon sinne kylppäriin sellaset pyyhetangot tai vastaavat. Siis sellaset mitkä kai oikeesti on tarkoitettu seinälle.. niihin on todella hyvä laittaa kuivumaan henkarikamaa. Mä kuivaan myös esim housut siellä, vyölenksuista vaan ripustan henkariin. Idea on siis se, ettei tartte viedä lattiatilaa.. aikanaan kuivatin noissa lasten toppahaalarit yms, kun onnistuin muutaman kerran saamaan suihkuverhotangon alas liian painavan kuorman takia.. nämä ei pienistä hätkähdä, ovat tosi tukevat! Meillä on siis kaksi tankoa katossa ja Ikeasta ostin kylppäriosastolta, ei oo kalliita.

Meillä on 6 henkinen perhe ja pyykkiä kauheesti.. ennen oli joka päivä pyykkiä joka huoneessa telineissä mutta nyt on jo monta vuotta ollu kuivuri, joka on kyllä maailman paras kodinkone heti pyykinpesukoneen jälkeen.. harmi ettei sulle sellanen mahdu! Toisaalta voisitko ajatella sitä johonkin muuhun huoneeseen, sehän ei tartte kuin pistorasiapaikan, kun kondensiovedetkin menee säiliöön.

Niin ja kyllä sitä kuivuriin sopimatonta pyykkiä tässä itse kukin virittelee välillä erinäisiin paikkoihin.. noille kattotangoille voin laittaa vaatekamaa, mutta sitten lakanat yms alkukuivatan kuivurissa ja loppukuivatan ties missä.. telineillä, yläkerran kaiteilla.. Ja sitten on tietty villaiset yms jotka ripustelen telineille..

Kyllä sitä pyykkiä varten todella vois olla ihan oma kokonainen huone!!