lauantai 2. toukokuuta 2015

Nyt ois hyvät neuvot tarpeen....


Hei...onko kellään antaa vinkkiä nopeakasvuisesta pensaasta,puusta,ym.kasvista,jonka saisi tontin rajalle .Meille muutti uusi rajanaapuri,joka kaatoi raja-aidan ihan maan tasalle ja elämä muuttui meillä suojattomaksi....saimme olla 26v.suojassa aidan takana ja nyt tuntuu kovin paljaalta oleminen omalla pihalla.....lisäksi uusi naapurimme ei vietä niinsanottua "normaalia elämää",vaan juhlintaa riittää ja vieraita....naapurimme on myös kova tupakoimaan ja kuinka ollakaan,sitä on niin kiva nojailla kuistin kaiteeseen ja vetää se tupakka meidän pihaan toljottaen...
Nyt tosiaan auttakaa,että jonkinlainen saunomisrauhakin saatais uudessa ulkosaunassa.

Saunajuttuun palataan myöhemmin...nyt kasvivinkkejä odottelen.

KIITOS jo etukäteen....

......

6 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

No onpa harmillista. Hyvät naapurit on kullan arvoisia!
Meillä nuo tuoksuvatukat kasvaa nopeasti korkeutta, ja leviävätkin kyllä ilman valvomista. Talvellahan niistä ei ole apua.
Voiko siihen rakentaa puusta korkeaa aitaa? Välillä voisi olla harvempaa aitaa ja siihen köynnöksiä ja pensaita suojaksi? Aitaa vasten voisitehdä vaikka miten upean kukkapenkin...

Elämän Helmiä kirjoitti...

Voi harmi!
Marjatuomipihlaja on nopea kasvuinen ja kaunis. Myös terijoensalava pensas on nopea ja tuuhea kasvuinen, josta saa sit omasta pensaasta uusia taimia. Me on sitä käytetty mökillä. Jos jollain tutulla olisi sitä, sen voi lisätä vain ottamalla oksia, pitämällä jonkun aikaa vedessä ja sit vaan istutus.
Toivottavasti saatte pian jonkun sinne kasvuun.
-päivi-

Anonyymi kirjoitti...

Havukasveja suosittelen vaikka jotain leveää tuijaa nykypäivänä puutarhamyymälöistä saa vähän vanhempaakin kasvia eikä vain taimea. Etsikäähän joku sellainen ja kysykää sieltä myymälästä vaikka apua jos on sellainen olo että ei vielä tiedä.

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Auts mikä tilanne. Ei oo kivaa, ei. Laita nyt ens hätään vaikka humalasalkoja, kasvavat jo yhdessä kesässä, mutta eivät ole tietenkään siinä aina, joten jotain kestävääkin tarvitset.

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

No jopas on naapurit...tosi ikävä tilanne. En osaa sanoa, mikä olisi kiva, mutta jotakin havupuuta tai tuijaa ehdotan...tuija vissiin kasvaa aikas nopeastikin. Niissä olisi se hyväpuoli, että olisi talvellakin hyvä suoja.
Meillä täällä uudessa(kin) kodissa on tosi ihanat naapurit. Eilen naapurin mies leikkasi nurmikkommekin. Pienihän se pläntti on, mutta kun itse nyt juoksen, joka päivä sairaalan ja kodin väliä, oli teko kyllä ihana...kerroin sen myös hänelle.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Nopein taitaa olla jonkinlainen pika-aita. Kaikki kasvava kuitenkin vie kuukausia saavuttaakseen riittävän näkösuojaa.

Miten olisi sellainen banbu-, risu- tai pajumattoseinä? Niitähän saa ostaa rullatavarana. Tuet vaan pystyyn ja nitojalla kiinni. Siihen eteen voi sitten kasvattaa luonnon aitaa jos mielii.

Joku tämän tyylinen siis :)
http://www.pihakauppa.fi/kaariportit-sermit-c-135.html